Bögballe

U bevindt zich hier:    Home    >Akkerbouw    Bogballe

Bogballe levert kunstmeststrooiers met een exact strooibeeld

en een hoge betrouwbaarheid.

De inhoud varieert van 500 tot 4050 liter en strooibreedtes tot 42 meter.


Er zijn diverse opties zoals elektrische bediening, wielstellen en weeginrichtingen.


Bogballe strooiers,

strooien met naar binnen draaiende schijven wat resulteert in viervoudige overlap. Ze beschikken ook over het Trend concept dat bied de mogelijkheid om te schakelen van volveld strooien naar kant strooien op twee manieren, naar de kant toe of van de kant af. Dit kan dmv. een hendel of elektronisch.


L-line strooier

De L-line is de perfecte strooier voor kleine en middelgrote bedrijven. De L-line kunstmeststrooiers hebben een capaciteit van 500 tot 2050 liter en een werkbreedtes van 12-24 meter.  


M-line strooier

De M-line voor middelgrote tot grote bedrijven heeft een volledig geautomatiseerde rijsnelheid afhankelijke bedienings systeem.

De M-line kunstmest strooiers hebben een capaciteit van 1250 tot 4050 liter en een werkbreedtes van 12-42 meter.


Download hier de strooitabellenhttp://livepage.apple.com/http://www.bogballe-charts.com/nl/shapeimage_1_link_0
 

De Calibrator voor de M-line en de L-line word aangeboden in twee varianten.


Calibrator Icon

Is een computer voor bediening van strooiers zonder weeginrichting.

De Icon bevat alle noodzakelijke functies voor een professioneel strooiresulaat. Gemiddelde gift (Kg/Ha), totale gestrooide oppervlakte (Ha) en totaal Kg toegepast voor ieder veld worden geregistreerd.


Calibrator Zurf

Is een uitgebreide computer welke standaard word geleverd op de weegstrooiers. De Zurf maakt gebruik van het pc programma ZURFcom, dat het mogelijk maakt werk te plannen en gebruikt kan worden voor het plannen en opslaan van gegevens gedurende het groeiseizoen. Het display geeft zeer veel informatie weer zoals Kg/Ha, snelheid, werkbreedte, actuele inhoud enz.

Ook bedien je hier de elektronische schakeling van de kant, naar de kant. (optie)


Alle Bogballe strooiers hebben een zeer sterke Flexi coat poederlak laag. Het strooi systeem en de trechters zijn van roestvast staal.


Wegen

Bogballe weeg strooiers hebben een ingebouwde weeg inrichting. Alle weeg (W) strooiers werken met volautomatische dosering, dat betekend dat de strooier continu kalibreert tijdens het rijden. Hierdoor weet u precies wat u strooit.


Isobus

Is vanaf 2011 leverbaar op alle W strooiers. Dit systeem kan op alle tractoren worden aangesloten welke zijn uitgerust met een iso-bus terminal.


GPS Start-Stop

Dit bied de mogelijkheid om de strooier op het juiste moment te laten in of uitschakelen.Bogballe L-Trail en M-Trail carrier.

De Trail Carrier van Bogballe, maakt het mogelijk om een grote strooier aan een kleine trekker te koppelen. De Trail Carier heeft een variabele spoorbreedte. De strooier kan ook gewoon in de hefinrichting worden aangebouwd.


Ladder en afdekzeil

De opklapbare ladder zorgt voor een gemakkelijke toegang tot de strooier. De ladder kan zowel achter als ook zijdeling worden gemonteerd.

Door het afdekzeil kan er geen regen en vuil bij het kunstmest komen. Het afdekzeil kan geleverd worden met hydraulische bediening.


Big Bag kraan BXL 1300

De Bigbag kraan wordt aan de hefinrichting van de trekker gemonteerd. De hydraulisch uitschuifbare arm maakt het mogelijk de Big Bags direct van de grond of van een wagen op te pakken.


De Bigbag kraan kan aan alle M-line en S-line strooiers tot een inhoud van 3300 liter worden bevestigd.

Prins Mechan B.V.

Kanaalstraat 2A

Niekerk (De Marne)

9972 PB


T    0595-401577

F    0595-402434

E    balie@prinsmechan.nl

Openingstijden


Maandag t/m Vrijdag


8:00 t/m 17:00


Vertegenwoordiger

T    06-13234028

VAN MASSEY FERGUSON

Sectie control op Bogballe strooiers

BOGBALLE biedt twee verschillende concepten:

Section Control Standard – SCStandard

Beide concepten combineren de voordelen van de 4-voudige overlapping van het BOGBALLE In-Center Systeem en optimaliseren gelijktijdig de overlappingen op de kopakker en in het geer strooien.

Section Control Dynamic – SCDynamic

Regelt de kunstmestverdeling en de hoeveelheid in symmetrische stappen - identiek aan beide zijden van de strooier.

BOGBALLE SCDynamic is gebaseerd op 8 traploze en dynamische secties – elke sectie is gelijk aan 1/8 van de werkbreedte, identiek aan een veldspuit breedte.

Geavanceerde besturing door het handhaven van bestaande voordelen en know-how van het BOGBALLE In-Centre systeem

Het vertalen van een gecompliceerde techniek in praktische oplossingen – zonder dat het perfecte strooibeeld wordt verstoord en zonder grote technische toestanden.

Sectie-controle is op alle M-Line strooiers verkrijgbaar.

M6W plus - 6 ton aanbouw strooier
De nieuwe kunstmeststrooier M6W plus van Bogballe verlegt grenzen voor aanbouw strooiers in de hefinrichting. Met een inhoud van 6 ton en een strooibreedte tot 42 meter bied deze strooier een goed alternatief voor getrokken strooiers.

Bogballe gekoppeld en aangestuurd door topcon/MF                                                                 

C3000 terminal. Door gebruik te maken van GPS                                   aansturing kan er nauwkeuriger worden gestrooid. Dit leverd een besparing op in strooikosten en een hogere opbrengst.


Verkoop    |    Service    |    Shop    |    Nieuws    |    Contact   

   Akkerbouw        Veehouderij        Tuin & Park     

Massey Ferguson                 

Akkerbouw

Veehouderij

Tuin&Park

Occasion’s